شنبه، 3 آذر 1403
حرف شمال » اخبار ویژه » گردشگری مازندران در کما/ وعده های قطره چکانی دوا نشد

گردشگری مازندران در کما/ وعده های قطره چکانی دوا نشد

0
655
کد خبر: 1219
 

حرف شمال| جلوی گردشگران و مسافران نه تنها در مازندران بلکه در جای جای ایران زمین در دوران کرونا گرفته می‌شود و با صنعت گردشگری که طی سال‌های اخیر اندکی نفس تازه کرده بود، با شیوع این بیماری رفته رفته فراموش شده است.

تأسیسات گردشگری مازندران یا تعطیل و یا نیمه فعال هستند و دیگر رونق و رمق گذشته را ندارند، رستوران‌ها بیرون بر شدند، تالارها چراغ خاموش فعالیت می‌کنند و هتل‌ها با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد روزگار سپری می‌کنند.

اگرچه نوروز امسال دروازه‌های مازندران به روی مسافران باز شد اما این استان یکماه پس از نوروز درگیر این سفرهای بی برنامه و افسارگسیخته بود و هفته‌های متعددی اصناف مختلف از جمله تأسیسات گردشگری تعطیل شدند.

محمدعلی محسنی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس با بیان اینکه کرونا بسیاری از مشاغل از جمله گردشگری را به تعطیلی کشانده است، افزود. مشاغل نوپایی همانند گردشگری که تا قبل از کرونا تاحدودی جان گرفته بودند با شیوع این بیماری به کما رفته است.


وی با عنوان اینکه پارسال برای فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی خوشایند نبود و وعده‌های محقق نشده گریبان این صنعت را گرفته است، ادامه داد: این مسائل سبب از دست رفتن مشاغل زیادی در حوزه گردشگری شده است.

 


وی کاهش تولید، نبود فروش، سود ناچیز، نوسانات اقتصادی و کمبود سرمایه در گردش از جمله مسائل و چالش‌های فراروی صنایع مختلف از جمله گردشگری و صنایع دستی در دوران کرونا است، ادامه داد: متأسفانه بسیاری از وعده‌های دولت برای حمایت از صنعت گردشگری و فعالان آنن نتیجه بخش نبوده است و این مسئله نابسامانی‌ها را بیشتر کرده است.

محسنی ارائه زمان بیشتر برای پرداخت حق بیمه به سازمان‌های بیمه گر، مسئله زمان بر بودن چک‌ها، هزینه‌های کارگری و غیره از جمله درخواست‌های فعالان گردشگری است تا آسیب‌های ناشی از کرونا را جبران کنند.

 

تا قبل از کرونا سالانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون مسافر به مازندران سفر می‌کرد و طی یکسال گذشته این شمار مسافر به کمتر از نصف تقلیل یافت و جیب صنعت گردشگری از درآمدهای این بخش خالی شده است.

حال و روز فعالان گردشگری در مازندران خوش نیست و وعده‌های دولت برای حمایت از این بخش چندان کارساز نبوده است. محمدی یک فعال گردشگری در مازندران با بیان اینکه هزینه‌های کارگری و استهلاک تأسیسات ناشی از تعطیلی، خسارت‌های زیادی روی دست فعالان گردشگری گذاشته است.

وی با عنوان اینکه نرخ تسهیلات اعطایی بالا و میزان تسهیلات کم است، افزود: خسارت صاحبان مشاغل گردشگری و رستوران‌ها با وامی با سود بالا قابل جبران نیست و این وضعیت برخی از مجموعه‌ها را از گردونه خارج کرده است.

در حالی که فعالان صنعت گردشگری معتقدند بسیاری از وعده‌های حمایتی دولت برای جبران خسارت این بخش عملی نشده است، متولیان امر از برنامه‌های حمایتی برای جبران خسارت خبر می‌دهند.

در حال حاضر نیمی از اشتغال مازندران در حوزه گردشگری و خدمات است و بروز و شیوع کرونا در ماه‌های اولیه شیوع کرونا بیش از ۱۵ هزار فعال این بخش را خانه نشین و بیکار کرده است.

در حالی که کرونا خسارت‌های کلان به بخش‌های مختلف از جمله گردشگری وارد کرده است، بررسی آمارها نشان می‌دهد در مجموع تاکنون فقط ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جبران خسارت کرونایی به بخش‌های گوناگون و مشاغل مختلف پرداخت شده که سهم گردشگری از این وام‌های حمایتی کم و اندک بوده است.

کار و کاسبی واحدهای گردشگری از هتل گرفته تا خانه‌های اجرایی در مازندران کساد و راکد است و در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نیز با اجرای طرح‌های محدودیت کرونایی، جلوی تردد و ورود مسافران و گردشگری به مازندران گرفته شده است و کرونا بیش از هر بخشی، گردشگری مازندران را از گردونه خارج کرده است.

بخش عمده‌ای از درآمد و اقتصاد مازندران از گردشگری است و تداوم تعطیلی‌ها و بی برنامگی در حمایت‌ها و جبران خسارت‌ها می‌تواند مازندران را به ناکجاآبادها پیش برد.

این درحالی است استاندار و متولی گردشگری استان تنها به اظهارات رسانه ای اکتفا می کنند و نمک بر زخم دیرینه می پاشند.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *