مازندران پا به سن پیری گذاشته است/ سالمندی ۱۲ درصد جمعیت
وی با اشاره به اینکه رشد جمعیت سالمندی در دنیا یک درصد اما در کشور ما این رقم، حدود دو برابر شده است، گفت: پیش بینیها نشان میدهند که ادامه این روند صعودی جمعیت سالمندان در کشور میتوان منجر به این شود که تا ۳۰ سال آینده از هر سه نفر، یک نفر سالمند باشد، یعنی جمعیت سالمندان در سال ۱۴۳۰ به حدود ۳۱ درصد خواهد رسید.
دکترای تخصصی سالمندشناسی افزود: در حال حاضر حدود هشت میلیون حدود ۹.۲ درصد جمعیت کشور سالمند داریم، که تا ۳۰ سال دیگر حدود ۲۴ میلیون خواهند شد، یعنی سه برابر و این وضعیت در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا رشد چشمگیری را نشان میدهد به طوری که تا سه دهه دیگر، ایران سالمندترین کشور منطقه و از سالمندترین کشورهای جهان خواهد بود.
وی افزود: آمارهای رسمی نشان میدهد مازندران پا به سن پیری گذاشته و بعد از استان گیلان جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داد.
دکترای تخصصی سالمندشناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بر اساس آمارهای رسمی ۱۲ درصد از جمعیت حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر، سالمندان هستند و نشان میدهد رشد جمعیت به سمت سالمندی در استان مازندران بیش از دیگر استانها است که این موضوع، فرصتها و تهدیدهایی را در پی خواهد داشت.
پورهادی گفت: با ورود به دوران بازنشستگی و کناره گیری از شغل، ازدواج فرزندان و ترک منزل، و از دست دادن دوستان و اقوام، و احیاناً همسر، باید فعالیتهایی برای پیشگیری از افسردگی افراد سالمند برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه معمولاً فعالیت فیزیکی افراد با افزایش سن کاهش مییابد که بر تعادل سالمندان تأثیر منفی دارد، ادامه داد: انجام فعالیتهای ورزشی نه تنها میتواند موجب افزایش روحیه و نشاطتان شود، بلکه میتواند به حفظ سلامت جسمیتان هم کمک فراوانی کند.
پورهادی بیان داشت: پیاده روی یکی از مناسبترین فعالیتهای بدنی است که میتوان انجام داد، البته انجام تمرینات گرم کننده، قبل و تمرینات سرد کننده (حرکات کششی)، بعد از هر فعالیت بدنی لازم است.
وی با ذکر این نکته که پوشیدن کفشها و لباسهای مناسب اهمیت دارد، افزود: بسیاری از افراد سالمندی که دارای درد زانو هستند، بهتر است در سراشیبی و سربلندی راه نروند و همچنین اگر در حین پیاده روی درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدید عارض شد، استراحت فوری و مشورت با پزشک در اسرع وقت ضروری است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: حضور مستمر در فضای خانه موجب میشود این فضا احساس بی حوصلگی، کسالت و خستگی مفرط را ایجاد کند بنابراین در این دوران حضور در پارکها توصیه میشود.