پنج شنبه، 1 آذر 1403
حرف شمال » اخبار ویژه » از فرصت سوزی نماینده ایران در اجلاسیه تغییر اقلیم تا غرفه خالی ایران/ انگار از درب محیط زیست ایران تنها دستگیره اش عوض شده !

انتقاد سفیر سبز سازمان ملل در خاورمیانه از پنهان نمایی رئیس محیط زیست در اجلاسیه باکو؛

از فرصت سوزی نماینده ایران در اجلاسیه تغییر اقلیم تا غرفه خالی ایران/ انگار از درب محیط زیست ایران تنها دستگیره اش عوض شده !

0
131
کد خبر: 1345


به گزارش حرف شمال؛ دکتر «شبنم دلفان آذری» سفیر سازمان ملل در خاورمیانه از  محتوای سخنرانی رئیس سازمان محیط زیست کشور در اجلاسیه کاپ ۲۹ باکو آذربایجان بشدت انتقاد کرد و این سخنرانی را نوعی فرصت سوزی دیپلماسی محیط زیست در حوزه بین الملل دانست . 

در یادداشت دکتر دلفان آذری آمده است؛

‍در سومین روز از اجلاس کاپ۲۹، در باکو- آذربایجان، شینا انصاری، رئیس سازمان محیط‌زیست ایران، سخنرانی داشتند و به‌بیان مواضع در قبال وی تغییرات اقلیمی و مسائل مثلا زیست‌محیطی پرداختند که به نقد آن میپردازم:

«اجلاس تغییر اقلیم‌» یک فرصت استثنایی برای کشورهای دنیا است که بتوانند در تحولات آینده جهان نقش‌آفرینی کنند تا به این واسطه از منافع اقتصادی و سیاسی آن جهت رشد و توسعه کشور خود بهرمند شوند. پس کشورها با تمرکز بیشتر بر اهداف و برنامه‌های عملی و همچنین با تمرکز بر طرح برنامه‌های مشخص و اقدامات اجرایی کشور خود سعی بر تأثیرگذاری بیشتری بر سایر کشورها و مقامات اجرایی داشته تا آنها را برای همکاری در این مسیر ترغیب کنند.

از این رو کشورها با کاهش رویکرد سیاسی و ایدئولوژیک خود در این نشست‌ها و با توجه به این‌که هدف این نشست‌ها حول محور مسائل محیط‌زیستی و تغییرات اقلیمی است، با استراتژی اجتناب از ورود به مباحث سیاسی و عقیدتی در رویکردها و سخنرانی‌ها خود، سعی بر تأثیرگذاری و نقش‌آفرین در بین سایر کشورها به همراه ارایه پیشنهادات دارند.

پس با ارائه پیشنهادات سازنده و به‌دور از تنش‌های دیگر که همکاری‌های علمی، فناوری و مالی در سطح منطقه‌ای و جهانی را برای کشورهای توسعه‌یافته و درحال توسعه تسهیل کند، سعی در تصویرسازی مثبت از رویکرد کشور خود در «قبال تغییر اقلیم» دارند تا از این طریق هم نقش‌آفرینی کرده و هم از منفعت‌های مالی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری آن بهرمند شوند. اما سخنرانی رئیس سازمان محیط‌زیست کاملا برخلاف این رویه بود و به جای استفاده از این فرصت استثنایی، به‌روال دولت‌های قبلی فرصت‌سوزی کردند و گویا این اجلاس را محلی برای مذاکرات بی اساس دانسته و با بازگوکردن مسائل اعتقادی و عدم برنامه ریزی به سایر کشورها اعلان‌کردند که در بر همان پاشنه می‌گردد و فقط دستگیره عوض شده!

موضوع تحریم‌ها: کشور ما غرق در بحران‌های اقلیمی و محیط‌زیستی است که ناشی از «حکمرانی غلط و ناکارآمدی در اداره کشور» است. با وجود واقعی‌بودن چالش‌های ناشی از تحریم‌ها که خود بخشی ناشی از حکمرانی نامناسب برخی مدیران ناکارآمد است، مبالغه در اثرات آنها و تمرکز بیش از حد بر این مسئله بدون ارائه راه‌حل‌های خلاقانه، راه‌گشا، و مستقل نشانگر «عدم‌مسئولیت‌پذیری شما و انداختن تمام مسئولیت بر دوش عوامل خارجی» است. و مساله تحریم راهکاره فرار به جلوی بی مدیریتی و بی مسئولیتی خود همواره دانسته اید. اینگونه می‌خواهید کشورهای دیگر را برای کمک به رفع چالش‌های اقلیمی ایران در زمان تحریم با خود همراه کنید؟

موضوع مشکلات زیست محیطی بی پایان از شمال تا جنوب: خانم انصاری، شما به اجلاس بین‌المللی تغییر اقلیم رفته‌اید و نه صحن علنی سازمان ملل! چرا محیط‌زیست را خرج افکار ایدئولوژیکی خود مینمایید که کاملا از مسایل سیاسی جداست؟ ما حتی قادر به حل مشکل شیرابه زباله سوز نوشهر، فاجعه زباله های شمال کشور، فاضلاب شهر اهواز، وضعیت بد آلودگی آب در سیستان‌وبلوچستان، دود ناشی از مازوت‌سوزی، و مخصوصا سایه سنگین تغییر اقلیم بر آب و اقتصاد کشور نیستیم و نیاز به کمک مالی و تکنولوژی کشورهای دیگر داریم، ولی شما این مشکلات را نمی‌گویید و مشکلات محیط‌زیستی را مطرح نمی‌کنید که مثلا یک پوششی برای ایدئولوژی بی اساس خود در راستای اجلاس اعتبار ببخشید؟ شما با ورود به مسایل و کم اهمیت جلوه دادن و غیر مرتبط از تمرکز بر موضوع اصلی یعنی بحران اقلیمی ایران نه تنها کاستید و بلکه هیچ صحبتی نکردید و نگفتید ما ۳ برابر متوسط جهانی تحت تاثیر عواقب تغییر اقلیم هستیم و نیاز به کمک جامعه جهانی داریم و مخاطبان بین‌المللی را آگاه نکردید.

عدم ارائه برنامه‌: بیشتر زمان سخنرانی شما برای مسایل تکراری و غیر اصولی زیست محیطی بود. نه تنها از هیچ برنامه‌ی مشخص یا پیشنهاد عملی برای نشان‌دادن آمادگی ایران برای ایفای نقش در راستای کاهش کربن در آینده صحبتی نکردید، بلکه حتی به مشکلات و موانع موجود برای کاهش اثرات تغییر اقلیم هم نپرداختید. هیچ راهکار اجرایی یا پیشنهاد مشخص برای همکاری‌های بین‌المللی در حوزه محیط‌زیستی برای کاهش یا سازگاری و یا تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم، حتی در شرایط تحریم، ارائه ندادید.

آمار غیرواقعی: شما از اقدامات متعدد برای کاهش تهدیدات اقلیمی در ایران گفتید، کدام اقدامات؟ نکند نسوزاندن مازوت به‌دلیل کمبود آن را یک اقدام دیده‌اید؟ نکنید این افتخاراتان است که کشور را با نسوزاندن مازوت به قطعی برق و خاموشی سوق دادید؟ برنامه ملی مدیریت تغییر اقلیم در برنامه هفتم توسعه که وجود خارجی ندارد، فلرسوزی در صنعت نفت‌وگاز رکورد جهانی دارد! کل رشد تجدید‌پذیر نزدیک به نیم درصد است و برنامه های بی اساس شما چه کمکی به محیط‌زیست ما کرده جز ایجاد تحریم و جلوگیری از انتقال تکنولوژی؟؟


عدم پرداخت غرفه ایران و تعطیلی آن در باکو:

خانم انصاری شما و دوستتانتان با اقدام نادرست و عدم پرداخت غرفه ایران، آن را به تعطیلی کشانید و تنها غرفه ای که در اجلاس کاپ ۲۹ در باکو تعطیل بود و هست، غرفه مربوط به ایران بود. این مایه شرمساری باید باشد که کاری کردید برای کشور یک شرمندگی تمام عیار در کشور همسایه به جا بماند؛ حال اینکه میتوانستید از این فرصت در کشور دوست و همسایه نهایت استفاده را برای حل مشکلات زیست محیطی ایران ببرید. حقیقتا دیدن این صحنه فقط اشک را در چشمان من به ارمغان آورد. 

درنهایت باید گفت که سخنرانی شما در راستای منافع ملی ایران نبود و تنهاوتنها به فکر خشنودی برخی مدیران بی مسولیت و حفظ سمت خودتان با هزینه بیت المال بوده است. 

به گزارش حرف شمال؛ دکتر شبنم دلفان آذری اهل کلاردشت ایران و مقیم انگلستان است که دارای تحصیلات دکترای زیست محیطی- تغییرات و مدیریت  اقلیمی بوده و بعنوان مدرس دانشگاه انگلستان و سفیر سبز سازمان ملل متحد برای منطقه خاورمیانه و شمال افریقا و نیز سفیر جهانی صلح زنان فعالیت دارد

تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *