مدیرکل ضدرسانه رفتنی شد/ زیرساختهای ورزش مازندران در قهقرا!
به گزارش حرف شمال به نقل از نشریه همولایتی /علی ترابی: ورزش مازندران دارای ظرفیت و استعدادهای فراوانی است که در رشته های مختلف آن در سطوح ملی حرفی برای گفتن دارد. در برهه های مختلف شاهد ظهور و بروز قهرمانان زیادی بوده ایم که نامشان نه تنها در سطح کشور بلکه در عرصه های بین المللی هم زبانزد بوده اند. باید گفت که مازندران سهم بسزایی در ورزش کشور دارد و درصد بالایی از مدال آوری های بخش ورزش ایران بر دوش مازندران است .
به نوعی شهرهای شمالی به عنوان قطب ورزش کشور محسوب می شوند. اما متاسفانه از نظر زیر ساخت هنوز در حد و اندازه قهرمانانشان توسعه پیدا نکرده اند و همچنان از نظر امکانات ورزشی نسبت به دیگر استان های کشور پیشرفتی نداشته اند که بخش مهمی از آن به مدیریت کلان ورزشی بر می گردد که سکانداران این عرصه در ادوار مختلف ضعیف بوده اند و نتوانستند زیرساخت های ورزشی را توسعه دهند.
سهم این استان از اعتبارات و زیرساختهای ورزشی متناسب با قطب ورزشی ایران نیست. مازندرانی که نام آوران و قهرمانان زیادی در رشته های مختلف دارد، اما از نظر امکانات و سالن های ورزشی در فقر به سر می برد. یکی از دلایل آن انتخاب مدیرکل های ضعیف بر بدنه ورزش استان است که قدرت چانه زنی و نفوذ لازم را در راس کشور نداشته اند و این مسئله باعث شده تا یکی از ظرفیت های مهم استان یعنی “ورزش” که از اقبال زیادی هم برخوردار است به بیراهه برود. بدون شک ضربه ای که ورزش مازندران در این سالها خورده چه از لحاط فنی و چه مالی همه آن به ضعف مدیریت برمی گردد. عقبگرد ورزش استان به عملکرد ضعیف مدیران ادوار مختلف بر میگردد که توان و قدرت اجرایی را نداشتند. وقتی مدیرکل ورزش شناختی از جایگاه رشته های مختلف ورزشی ندارد،مشخص است که این حوزه به ناکجاآباد سر در می آورد که متاسفانه باید گفت ورزش مازندران به قهقهرا رفته است. به عنوان نمونه اگر الان به ساریبه عنوان مرکز استان مازندران نگاهی بیندازیم در می یابیم که از نظر استعداد و ورزشکار سراسر غنی است ، اما از نظر زیر ساخت و سالن های ورزشی فقیر است. وقتی متولی این عرصه مدیریت لازم را نداشته باشد ،ورزش هم به قهقرا می رود. ساری با داشتن قهرمانان و مدال آوران و همچنین با پیشینیه ای که از گذشته برای خود به ثبت رسانده است، نیازمند توجه و نگاه ویژه تری است. متولی ورزش باید نظارت و تصمیمات بهتری بگیرد و با مدیریت حساب شده تر و توجه ویژه تر به بحث زیرساختی و مدیریتی در این شهر، باعث شود تا ورزش در مرکز استان مازندران جان تازه ای پیدا کند. مرکز استان به نوعی پیشانی شهرهای مازندران محسوب میشود. ساری با وجود داشتن ورزشکاران و قهرمانان متعدد اما از کمبود امکانات رنج می برد. پروژه هایی که سال هاست نیمه کاره باقی مانده است یا این که در مرکز استان چه تعداد تیم لیگ برتری داریم که متاسفانه باید گفت هیچ. این نمونه کوچکی از عملکرد ضعیف اداره کل ورزش و جوانان است که متاسفانه کسی هم به آن نمی پردازد.
این روزها صحبت از تغییر مدیرکل ورزش مازندران است که خیلی ها به صف نشسته اند و در رفتوآمد به تهران هستند تا بتوانند به صندلی طبقه سوم ساختمان ورزش مازندران تکیه بزنند.
متاسفانه در برهه های مختلف افرادی انتخاب شدند که اصلا صلاحیت این جایگاه را نداشتند و باعث شدند تا ورزش استان درجا بزند و با یک عقب ماندگی دچار شود.حالا که صحبت از تغییر مدیر کل است چه بهتر که استاندار محترم با شناخت بهتر و به دور از گرایش سیاسی فردی در قواره ورزش مازندران انتخاب کند که باعث پویایی و نشاط در بین ورزشکاران و مربیان شود.امیدواریم فردی در شان قهرمانان این استان انتخاب شود که عقب ماندگی ورزش را جبران کند.
از طرفی خیلی از کارشناسان اهل فن معتقدند که مدیر کل فعلی ورزش مازندران عملکرد قابل قبولی در این عرصه نداشته و نتوانست از داشته ها و ظرفیت های موجود به نحو احسن استفاده کند.
این در حالی است که مدیر کل ورزش مازندران هنوز نتوانسته در جمع خبرنگاران ظاهر شود و پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه باشد. این مشخص است که عملکرد قابل قبولی نداشته و این قدر ضعف هایی دارد که قابل دفاع نباشد.این امید را داریم که مدیرکل فعلی در باقی عمر مدیریتی خود در جمع خبرنگاران ورزشی حاضر شود و از عملکرد خود دفاع کند. متاسفانه اگر به عملکرد اداره کل ورزش و جوانان مازندران نیم نگاهی بیندازیم در می یابیم که در حوزه های مختلف دچار ضعف های فراوانی است که نتوانستند از افراد متخصص و اهل فن استفاده کنند. تا جایی که اطلاع داریم این اداره کل سخنگویی ندارد که در موارد خاص شفاف سازی کند. خیلی از هیئت های ورزشی جزیره ای عمل می کنند و کارایی لازم را ندارند؛ چرا که افرادی بر مسند کار نشسته اند که صلاحیت آن صندلی را نداشتند و فقط با رابطه به این جایگاه رسیده اند که متاسفانه برنامه ای برای هیئت های فعال و ضعیف هم وجود ندارد. از طرفی حوزه روابط عمومی هم ضعف هایی دارد که نمونه اش ارتباط با رسانه ها است که مغفول مانده است. در انتخابات هیئت های ورزشی از اصحاب رسانه دعوت به عمل نمی آید که انعکاس دهنده جلسات باشند. در صورتی که رسانه ها می توانند بازوی خوبی برای اداره کل ورزش و جوانان باشند که در بزنگاه های مختلف به داد آنها برسند. این نشان دهنده این است که اعتقادی به رسانه ها وجود ندارد.اما امیدواریم که مدیر کل آینده ورزش و جوانان مازندران فردی در حد و اندازه این استان باشد و اهتمام بیشتری به رسانه ها داشته باشد که قطعا در کنار آنها به رشد و توسعه در ورزش مازندران دست می یابد.