شنبه، 3 آذر 1403
حرف شمال » اخبار ویژه » پیشگیری از آلودگی به شپش در بین دانش آموزان مازنی جدی گرفته شود

پیشگیری از آلودگی به شپش در بین دانش آموزان مازنی جدی گرفته شود

0
1 753
کد خبر: 150

پیشگیری از آلودگی به شپش در بین دانش آموزان مازنی جدی گرفته شود

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آغاز طرح ضربتی غربال‌گری پدیکلوزیس (شپش سر) در مدارس این استان خبر داد و گفت: این طرح در تمامی مدارس و به‌طور ویژه در مدارس دخترانه انجام می‌شود.

به گزارش حرف شمال، محسن اعرابی اظهار کرد: با توجه به افزایش موارد آلودگی به شپش سر (پدیکلوزیس) در سطح مدارس استان به‌ویژه مدارس دخترانه که موجبات نگرانی خانواده‌ها و اولیای مدارس را فراهم آورده است، برای کنترل هر چه بهتر و سریع‌تر بیماری، طرح غربال‌گری پدیکولوز در مدارس توسط کارکنان شبکه‌های بهداشت و درمان آغاز شده است.پیشگیری از آلودگی به شپش در بین دانش آموزان مازنی جدی گرفته شود

وی با بیان اینکه خانواده‌ها در صورت مشاهده آلودگی به شپش باید به واحدهای بهداشتی درمانی مراجعه و تا تکمیل کامل درمان با کارشناسان این واحدها همکاری کنند، افزود: معلمان نیز نقش بسیار مهمی در بیماریابی مخازن اصلی آلودگی دارند، لذا آموزش راه‌های شناسایی آلودگی شپش به این قشر در دستور کار قرار گرفت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه درمان فردی در آلودگی به شپش حتی با بهترین روش‌ها تاثیرگذار نیست، تصریح کرد: فردی که به‌ظاهر درمان شده است در صورتی که در مجاورت و تماس نزدیک با یک فرد آلوده به شپش قرار داشته باشد حداکثر تا دو هفته بعد دوباره آلوده می‌شود، لذا مهم‌ترین اصل در مبارزه با شپش انجام درمان دسته‌جمعی و همگانی و رفع آلودگی از همه لوازمات و وسایل مورد استفاده افراد به‌صورت هم‌زمان است.

این مسئول با اشاره به اینکه در تمامی موارد آلودگی به انواع شپش اساس درمان متاثر از رعایت دقیق اصول بهداشت فردی، دسترسی و انجام استحمام منظم و امکان تعویض منظم لباس است، خاطرنشان کرد: ضروری است در همه موارد مشاهده آلودگی، مراتب به واحدهای بهداشتی گزارش و افراد آلوده به بیماری در خانواده و سایر موارد تماس نزدیک از قبیل هم‌کلاسی‌های او نیز معاینه و درمان شوند.

اعرابی گفت: در درمان آلودگی به انواع شپش بایستی درمان اپیدمیولوژیک (شناسایی مخازن، منابع آلودگی از طریق بررسی اعضای خانواده و موارد تماس و درمان دسته‌جمعی آنها) به‌عنوان زیربنای عملکرد کنترلی مورد توجه قرار گیرد و در این درمان ضروری است شانه، برس، کلاه، روسری، بالش، ملحفه و سایر وسایل شخصی که در انتشار آلودگی نقش دارند نیز از نظر انهدام رشک و شپش اقدام و مورد توجه قرار گیرند.

 

پیشگیری از آلودگی به شپش در بین دانش آموزان مازنی جدی گرفته شود

 

 

وی با بیان اینکه افراد درمان‎شده یک هفته بعد از درمان اولیه باید بار دیگر مورد درمان قرار گیرند، افزود: در آموزش و مراقبت افراد آلوده به‌ویژه دانش‌آموزان باید به مسائل روانی و اجتماعی فرد آلوده و خانواده وی توجه و از هر گونه توهین و آزار روانی پرهیز شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی مهم‌ترین تاثیر در پیشگیری از آلودگی به شپش را دارد، تصریح کرد: شست‌وشوی مرتب سر با صابون و شامپو و آب گرم تعداد شپش بالغ را کاهش می‌دهد، شانه‌ کردن موهای سر در روز به دفعات مختلف، شست‌وشوی منظم وسایل شخصی همچنین پرهیز از تماس با لوازم شخصی و لباس‌های افراد آلوده می‌تواند این بیماری را درمان کند.

این مسئول بیان کرد: از پزشکان خانواده شهری نیز در برخورد با موارد آلوده و یا ارجاع شده، درخواست‌ کردیم تا گزارشات هفتگی همه موارد شناسایی شده و درمان‌های انجام‌شده را به مرکز مجری پزشک خانواده شهری اعلام کنند تا پیگیری صحت درمان موارد شناسایی شده، یک تا دو هفته پس از درمان صورت بگیرد.

اعرابی ادامه داد: آموزش صحیح اقدامات درمانی، محیطی و رعایت اصول بهداشت فردی در پیشگیری از پدیکلوزیس نیز باید از سوی پزشکان به خانواده افراد مبتلا گوشزد شود، همچنین انجام معاینه همه اعضای خانواده فرد مبتلا و درمان دسته‌جمعی آنها ضرورت دارد.

وی با اشاره به امکان عود و عفونت دوباره در موارد آلوده ارجاع داده شده از مدارس یا شناسایی‌شده توسط پزشک خانواده و افراد خانواده، تصریح کرد: برای تکمیل پروسه درمان باید به فاصله سه‌ماه یک‌بار تا یک‌سال پس از ابتلا، بررسی دوباره وضعیت بیماران درمان‌یافته انجام شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه گزارش فوری (تلفنی) موارد مبتلا به شپش بدن باید به واحد بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهرستان اطلاع داده شود، افزود: در این مورد نیز معاینه همه اعضای خانواده افراد مبتلا و درمان دسته‌جمعی آنها باید از ضروریات باشد.

وی در پایان گفت: پزشکان خانواده می‌توانند در صورت تحویل دارو از سوی مراکز مجری، آن را به‌طور رایگان در اختیار مبتلایان زیر پوشش قرار دهند و در صورت نیاز به داروی بیشتر، نسخه آن را بنویسند تا مراجعان از داروخانه‌های سطح شهر تامین کنند/فارس

دسته بندی: اخبار ویژه / اجتماعی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *