شنبه، 1 دی 1403
حرف شمال » اخبار ویژه » مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد (كمپ ها)؛ بايدها و نبايدها

مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد (كمپ ها)؛ بايدها و نبايدها

0
8 212
کد خبر: 317

مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد (كمپ ها)؛ بايدها و نبايدها

 

حرف شمال_ چند سالي است كه فعاليت مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد (كمپ ها) و شيوه هاي درمان و بازپروري معتادان دغدغه مسئولان و مردم است و لزوم بررسي علمي بايدها و نبايدها در ميزان اثربخشي اين كمپ ها در جامعه ضروري است.
با افزايش تعداد معتاد در كشور و تغيير نگرش به افراد معتاد به عنوان يك بيمار كه منشا مهم مشكلات و مسايل اجتماعي است و لزوم رهايي آنها از اعتياد موضوع مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد (كمپ) كه با نظرات متفاوتي در جامعه همراه است مورد توجه ويژه مسئولان و مردم قرار گرفته و ارزشيابي علمي ميزان اثر بخشي آنها مطرح است.
در اين راستا سئوال هاي متعددي همچون آيا ظهور اين خانه هاي بهبودي در بيشتر مناطق شهري و حتي روستايي كه همچون قارچ روز به روز درحال افزايش است در درمان افراد معتاد تاثير گذار است و اين اثر بخشي به چه ميزان در بهبود و رهايي معتادان از بند مواد مخدر نقش آفرين است . 
از سوي ديگر تاسيس كمپ هاي ترك اعتياد از سوي افراد غيرمتخصص و در مكان ها غير استاندارد، و در برخي موارد با بهره گيري از روش هاي غيرقانوني و گاهي اوقات استفاده از زور و وسايل خطرناك براي رهايي معتادان صورت مي گيرد آيا بازنگري و نظارت بيشتر را نمي طلبد.
اين درحالي است كه شيوه هاي ترك مواد مخدر مانند ترياك، هروئين ، مواد محرك صنعتي مثل شيشه و كراك با يكديگر متفاوت بوده و براي بازدهي اين مراكز بهره گيري از نيروي متخصص همراه با استانداردسازي اين مراكز از لحاظ امكانات و روش هاي درماني ضرورتي انكار ناپذير است.
هدف از برپايي مراكز بازپروري و كمپ هاي ترك اعتياد بازگرداندن سلامت افراد آسيب ديده از اعتياد به روال عادي زندگي به صورت دائم و به تبع آن كاهش آسيب هاي اجتماعي در اين حوزه است و در اين راستا بايد مسئولان و اقشار مختلف مردم از جمله خيرين علاوه بر توجه ويژه حمايت مطلوبي از بهتر شدن روند فعاليت اين مراكز داشته باشند.
كارشناس واحد پيشگيري بهزيستي نوشهر گفت: در سال گذشته ، 428 معتاد مرد كه زمينه ترك اعتياد ناموفق را با روش هاي گوناگون از جمله تعويض خون و استفاده از روانشناسان را تجربه كرده بودند براي پذيرش در كمپ به اين اداره مراجعه كردند كه 250 نفر از آنها به صورت كامل پاك و بدون بازگشت شدند.
جميله هاشمي با اشاره به فعاليت شش ساله مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد افزود: در حال حاضر اين مراكز نقش خوبي در ترك اعتياد افراد نسبت به متادون درماني ايفا مي كنند كه نيازمند ارتقاي كيفي كمپ ها، حمايت و نظارت بيش از پيش مسئولان و دستگاههاي متولي امر است.
 

مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد (كمپ ها)؛ بايدها و نبايدها

 


وي تصريح كرد: درمان افراد بيمار بايد به صورت داوطلبانه باشد زيرا اثر بيشتري دارد و در صورتي كه درمان اجباري انجام شود از نظر بهزيستي خلاف مقررات است.
هاشمي خاطرنشان كرد: هم اكنون بهزيستي به تنهايي حمايت از معتادان را در حوزه هاي مختلف درمان، مشاوره و اشتغال آنها دارد و سال گذشته به حدود 80 نفر از معتادان رها شده از اعتياد شهرستان وام خود اشتغالي داده كه هم اكنون مشغول فعاليت هستند.
وي افزود: در حال حاضر بهزيستي در چهار حوزه خانواده، محلات، محيط هاي آموزشي و محيط هاي كار به افراد آموزش هاي لازم براي پيشگيري از اعتياد ارايه مي كند و در سال گذشته برپايي پنج نمايشگاه، توزيع 30هزار بروشور و آموزش بيش از 700 دانش آموز و اولياي آنها از جمله اين اقدامات است.
اين كارشناس بهزيستي بر لزوم توجه به وضعيت اعتياد زنان و راههاي پيشگيري از شيوع اين آسيب تاكيد كرد و گفت: بيشترين مسئوليت اجتماعي و خانوادگي بر دوش زنان است، گسترش اعتياد بين آنان علاوه بر از بين رفتن كانون گرم خانوادگي ، مسئوليت اجتماعي آنان را در فرزند پروري به خطرخواهد انداخت/ منبع: ايرنا
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *