پنج شنبه، 1 آذر 1403
حرف شمال » فرهنگ و هنر

«راه نون» سوغات سنتی و فراموش شده کجور مازندران

واژه «راه نون» به معنای نان محلی مخصوصی می باشد که تحت عنوان سوغاتی محلی و سنتی در پایان کوچ تابستانه به روستای محل زادگاه خویش توسط اهالی پاکدل کجور برای فرزندان، نوه ها، اقوام و بستگان خود به شهر برده و به آنها هدیه می کنند.

تبرستان، تپورستان یا طبرستان؛ ناگفته های تاریخ مازندران

به نظر می‌رسد واژه «تبرستان» به معنای «تبرزنان» باید صحیح باشد، نه «تپورستان» از قوم «تپور» و نه «طبرستان» از «طبر» به معنای کوهستان! آنهایی که «تبرستان» را به معنای محل زندگی قوم تپور گرفته‌اند شاید تصور می‌کردند همان‌گونه که مثلاً بلوچستان محل زندگی قوم بلوچ است یا در کردستان کردها زندگی می‌کنند، پس این مناطق «تبرستان» نامیده شده

قلعه مارکوه در غرب مازندران در تصرف معامله گران/ پای یک کارشناس و مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در نابودی حریم قلعه

عملیات ساخت سازه جدید ۱۱ طبقه در مجاورت قلعه مارکوه طی روزهای اخیر موجی از اعتراض شهروندان را در فضای حقیقی و مجازی برانگیخت، به طوری که آنان این رویه را تعرض به هویت تاریخی و یکپارچگی این قلعه تاریخی می‌دانند و خواهان توجه مسوولان به نارضایتی جامعه محلی و توقف بلندمرتبه سازی هستند.

روایتی از موفقیت‌های فرهنگی مازندران با بودجه ۵۰۰ میلیون تومانی! / به رسانه‌های مکتوب استان در دوران کرونا سخت نگذشت / اردیبهشت ۱۴۰۰ زمانی برای طلسم شکنی / ماجرای سفر مشهد آقای مدیرکل با پیکان

عباس زارع؛ جوان‌ترین مدیرکل فرهنگ و ارشاد در سراسر کشور، از معدود مدیران محبوب دولتی در میان افکار عمومی و اهالی زیرمجموعه کاری خود است و همین محبوبیت کار او را دشوارتر نیز می‌سازد. وی در همین مدت توانسته علی‌رغم مشکلات اقتصادی و شرایط ناشی از کرونا تا حد مناسبی وضعیت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان را با ثبات نگه دارد و از بروز اتفاقات تلخ‌تر در جامعه فرهنگی هنری مازندران جلوگیری به عمل آورد.