شنبه، 1 دی 1403
حرف شمال » اخبار ویژه » تعلل در مرمت سد ارواح نوشهر/ پول هست، طرح نیست!

تعلل در مرمت سد ارواح نوشهر/ پول هست، طرح نیست!

0
660
کد خبر: 1198
 

حرف شمال| حدود یکماه از جلسه فوری واضطراری برای مرمت وبهسازی آب بندان دشت ممرز نوشهر که حفره‌های ایجاد شده روی آن، زنگ خطری را گوش زد می‌کند، می‌گذرد و تاکنون نسخه‌های کاغذی برای مرمت آن کارسازی نبوده است.

انتشار گزارشی با عنوان «خطر سیل بردگی چهار روستای نوشهر، سد ممرز ترک برداشت» در گروه خبری رویداد و حرف شمال و انعکاس دغدغه‌های اهالی وحاشیه نشیان سد، مسئولان را به پای سد رساند تا مشکلات را از نزدیک بررسی کنند.

صفر کُرد نماینده چهار روستای پایین دست سد ممرز در حاشیه این بازدید با بیان اینکه اراضی چهار روستای حاشیه از این سد مشروب می‌شود، گفت: این آب بندان بین چهار روستا مشترک است.

وی با تاکید براینکه آب بندان ممرز بیش از ۶۰ هکتار وسعت دارد، گفت: سال ۸۸ با همکاری جهاد کشاورزی بخشی از سد مرمت شد ولی از آن سال تاکنون به رغم پیگیری‌های مکرر تاکنون بودجه مورد نیاز تأمین نشده است.

سال ۸۸ با همکاری جهاد کشاورزی بخشی از سد مرمت شد ولی از آن سال تاکنون به رغم پیگیری‌های مکرر تاکنون بودجه مورد نیاز تأمین نشده است

وی با اظهار اینکه اخیراً ۵۰ میلیون تومان بودجه از سوی جهاد کشاورزی جذب شده، خواستار پیگیری برای تخصیص و مرمت کلی آن شد.

این عضو شورا به تجربه تلخ شکست آب بندان آبی وخاکی در دهه‌های قبل اشاره و اضافه کرد: جاری شدن سیلاب با شکست دیواره‌های آب بندان منجر به زیرآب رفتن بخش اعظمی از روستاهای حاشیه شده بود و اگر امروز نیز نسبت به مرمت سد اقدام نشود، روستاهای پایین دست در معرض خطر هستند.

 

کُرد یادآور شد: در صورت بازشدن حفره‌های روی دیواره‌های سد، آسیب جدی به اراضی حاشیه وارد می‌شود و از مسئولان تقاضا داریم نسبت به مرمت اقدام کنند.

دریاچه ممرز که تالاب ارواح شهره است در نوشهر واقع‌شده و برای دیدن آن باید پنج کیلومتری به شمال از توابع روستای ونوش نوشهر رفت، جایی که میان جنگل انبوه پهن‌برگ هیرکانی گم‌شده است. طول دریاچه در حدود ۷۰۰ متر و عرض آن ۳۰۰ متر است، در درون دریاچه درختان خشک‌شده‌ای قرار دارند که منظره جالبی ایجاد کرده‌اند. اهالی منطقه سال‌ها از سد آبی خاکی ممرز برای آبیاری دشت‌ها و کشاورزی استفاده می‌کنند.


محتشم نماینده جهاد کشاورزی نوشهر نیز گفت: روزنه‌ها و حفره‌های ایجاد شده در دیواره‌های آب بندان، حجم زیادی از منابع آبی آب بندان را کاسته است.

مطالعات بهسازی کامل وبه روزرسانی شود

وی با اظهار اینکه جهاد کشاورزی می‌تواند برای مرمت و بهسازی آببندان از محل اعتبارات ملی نسبت به تأمین اعتبار اقدام کند، یادآور شد: تحقق این اعتبار منوط به آن است که مطالعات تکمیلی روی سازه‌های مورد نیاز برای مرمت اقدام شود.

وی با بیان اینکه مطالعات اولیه در سال ۸۸ انجام شده، به روز رسانی این مطالعات را الزامی دانست و گفت: قرار براین است اعتبار مورد نیاز برآورد شود.

محتشم با عنوان اینکه در سال ۸۸ ایجاد حفره با ایجاد خاکریز مرمت شد، تأمین اعتبار را برای مرمت کلی سد آبی وخاکی لازم دانست.


آب بندان آبی وخاکی ممرز ۲.۵ کیلومتری که بیشتر کاربرد کشاورزی دارد سال هاست دچار شکاف و حفره بوده و با تخریب آن بخشی از شهر نوشهر را زیر آب خواهد برد.

 

 یزدان کُرد بخشدار مرکزی نوشهر در حاشیه بازدید در گفتگو با گروه خبری رویداد و حرف شمال؛ بازدید از وضعیت سد آب وخاکی ممرز را از جمله اهداف بیان کرد و گفت: مصوباتی در جلسه قبلی برای مرمت آب بندان مطرح شد و باید عملیاتی شود.

وی با اظهار اینکه برداشت خاک نباید منجر به آسیب به محیط زیست وجنگل شود، گفت: برداشت خاک باید از مناطقی صورت گیرد تا آسیبی به سد وارد نشود.

وی با تاکید بر مرمت سد ممرز یادآور شد: باید طرح مرمت سد آبی وخاکی با تخصیص اعتبارات اجرایی شود زیرا در صورت عدم مرمت برخی حفره‌های ایجاد شده، پیامدهای زیانباری را در آینده به بار خواهد آورد.

کرد با عنوان اینکه طبق اظهار اهالی، نشتی آب منجر بر بروز مشکلات در آینده خواهد شد، گفت: اگر نسبت به مرمت حفره‌ها اقدام نشود می‌تواند در آینده خطرآفرین باشد.

مطالعات مرمت آب بندان تهیه نشده است

بخشدار مرکزی نوشهر با بیان اینکه تاکنون دو جلسه برای حل مشکل آب بندان ممرز تشکیل شد، گفت: حفره‌ای در دیواره آب بندان ایجاد شده و مردم نگران بروز خطر هستند و قرار بود ادارات مربوطه از جمله منابع آب، طی دو هفته مطالعات اولیه آب بندان را ارائه کند ولی تاکنون مطالعات آن ارائه نشده است.

کرد تصریح کرد: به صورت موقتی قرار شد تا جلوی حفره‌ها گرفته شود و باید برای حفظ این آب بندان زیاد که نقش بسزایی در تأمین آب کشاورزی دارد، دستگاه‌های متولی وارد میدان شوند.


همچنین حامد عبداللهی مدیر منابع آب شهرستان نوشهر و چالوس و کلاردشت در پیگیری این گروه خبری با اشاره به وجود حفره‌های کوچک ایجاد شده در آب بندان دشت ممرز اظهار داشت: حجم آب در آبندان ممرز تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب است.

وی با اظهار اینکه آب بندان در ارتفاع واقع شده است، تصریح کرد: اگر آب آبندان سرریز شود احتمال بروز خطر وجود دارد و در تلاش هستیم تا بتوانید با اعتبارات ابلاغ شده نسبت به بهسازی آن اقدام کنیم.

وی با اشاره به تهیه طرح بهسازی آب بندان ممرز یادآور شد: امیدواریم با بهسازی این آب بندان دغدغه اهالی رفع شود.


حفره‌های ایجاد شده روی دیواره دریاچه ممرز که به تالاب ارواح شهره است، هفت سال توسط حاشیه نشینان این دریاچه گوشزد می‌شود و به نظر می‌رسد تا فاجعه‌ای به بار ننشیند، کسی این هشدار را جدی نخواهد گرفت.

اهالی روستاهای پایین دست سد آبی خاکی ممرز موسوم به تالاب ارواح نگران شکسته شدن دیواره‌های سد و زیرآب رفتن مزارع و خانه‌هایشان هستند.

تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *