صفحه نخست | گِل آلودگی آب ؛ سهم روستاییان نوشهر پس از باران

گِل آلودگی آب ؛ سهم روستاییان نوشهر پس از باران

حرف شمال/ مهراب زکی پور/ یکی از ویژگی های آب و هوای شهرهای شمالی مازندران، بارش باران در بیشتر فصول سال است اما اهالی نقاطی از روستاهای زیبا و سرسبز بخش مرکزی نوشهر بر عکس همه مردم، به خاطر گل آلود شدن آب آشامیدنی آنان به هنگام تغییرات جوی، دعا می کنند تا باران نبارد.

 براساس مستندات موجود دست کم چهار هزار مشترک در نقاطی روستایی شامل انارور، حمزده سفلی، حمزده علیا، سنگسرا، ملکار و بندپی بخش مرکزی شهرستان گردشگرپذیر نوشهر سالها است که با هر بارندگی از مشکل گل آلودگی بودن آب آشامیدنی منطقه خود رنج می برند.

بارندگی های چند روز گذشته هم سبب شده تا شماری از اهالی همین روستاها، به تهیه فیلمی از وضعیت آب آشامیدنی که نشان از گل آلودگی آب داشت در فضای مجازی نشر پرداختند به طوری که این چالش سوژه خبری بسیاری از رسانه ها هم شد و از مسوولان خواستند تا برای رفع این چالش تدبیری بیندیشند.

آب آشامیدنی این روستاها به هنگام آلودگی به آب های مزارع زراعی شبیه است که پس از هر بارندگی حداقل مدت یک هفته غیر قابل خوردن است و مسئولان آب و فاضلاب روستایی هم برای رفع این مشکل، هرازگاهی با تانکر برای آنان آبرسانی می کنند.

روستاییان در باره گل آلودگی آب چه می گویند


در این پیوند یکی از اهالی روستای سنگسرا گفت: با این که بارها این موضوع به اطلاع مسئولان مربوط بویژه بخشداری، فرمانداری و مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان رسانده شد، اما تاکنون این مشکل حل نشده است.

علی سلیمانی افزود: اگرچه عده ای از اهالی برای پیشگیری از ابتلا به برخی از بیماری ها ناشی از نوشیدن این آب ناگزیرند آب معدنی خریداری کنند و بنوشند اما غالب آن ها آب آشامیدنی خود را از چاه و یا آبی که در شبکه های قدیمی آن هم فقط شماری از اهالی روستا از آن بهره مند، تامین می کنند.

وی ادامه داد : عده ای هم به علت بضاعت اندک مالی ناگزیرند این آب را بجوشند و بنوشند هرچند بنا به اظهارنظر پزشکان و متخصصان افرادی که به برخی بیماری مبتلا می شوند، ناشی از نوشیدن آب ناسالم است و از سویی دیگر برخی از روستاییان منطقه در آینده دچار بیماری شوند اتفاقی دور از انتظار نیست.

سلیمانی گفت: اکنون رنگ آب گل آلود است و حتی نمونه ای از آن را برای دیدن برخی از مسئولان ذیربط به فرمانداری، بخشداری، شرکت آب و فاضلاب و شبکه بهداشت و درمان شهرستان فرستاده شد.

وی افزود : هرچند با ساخت مجتمع آبرسانی اهالی این روستا دیگر دغدغه کمبود آب ندارند اما گل آلودگی آب در زمان بارندگی سبب شده است تا آن ها مشکلات دوره های گذشته ناشی از کمبود و قطع پیوسته آب آشامیدنی را بر وضعیت موجود ترجیح دهند.

سلیمانی گفت : نکته مهم تر این است با این که مسئولان می دانند که در زمان بارندگی آب آشامیدنی این روستا گل آلود می شود حتی از فرستادن آب با تانکر جهت توزیع در میان روستائیان این منطقه نیز دریغ می کنند.

یکی دیگر از اهالی روستای انارور هم با ابراز نگرانی از وضعیت آب آشامیدنی این روستا از مدیران ادارات مربوط به ویژه شرکت آب و فاضلاب روستایی خواست تا نسبت به حل آن چاره ای بیندیشند.

غلامعلی خواجوی نیا گفت: شاید بیشتر روستائیان این منطقه تاب و تحمل مشکلات موجود در منطقه از جمله نداشتن راه روستایی مناسب، اشتغال، نبود حمایت های لازم از بخش کشاورزی و دامداری را داشته باشند اما ناسالم بودن آب آشامیدنی به عنوان معضلی است که با سلامت مستقیم مردم ارتباط دارد.

وی افزود: اغلب اهالی در روزهای بارندگی با صرف مبالغی به جای آب گل آلود، آب معدنی می نوشند اما استحمام کردن با این آبی که یک هفته پس از بارندگی نیز گل آلود است از دغدغه های جدی آنهاست.

7-08-1403, 12:42
بازگشت