صفحه نخست | پروژه های ناتمام یک شهردار/ مشکل نوشهر امروز بحث مالی شهرداری است

پروژه های ناتمام یک شهردار/ مشکل نوشهر امروز بحث مالی شهرداری است

حرف شمال/سپیده پور شعبان: انتخاب شهردار یکی از موضوع های بسیار مهم در پیشرفت امور شهری است که توجه افراد جامعه را به خود جلب می کند، در نگاه مردم عملکرد مثبت شهرداری و توانمندی در رسیدگی به امور شهر مدیریت موفق و توانمند شهردار است که این مهم حضور فردی متخصص و متعهد در راس امور شهر را می طلبد. 

 

به مناسبت روز شهرداری ها به سراغ یکی از شهرداران فعال نوشهر رفتیم،علی امانی که از سال 86 تا 92 سکان شهرداری نوشهر را به عهده داشته با توجه به عملکردی که طی مدت 6 سال از خود به جای گذاشت به زعم بسیاری از جمله همشهریان خود کارنامه قابل قبولی داشته است و حتی پس از گذشت چند سال بسیاری از شهروندان نوشهری مایل به بازگشت وی به عنوان شهردار نوشهر هستند. 

 شهردار سابق نوشهر که در حال حاضر به عنوان شهردار رودسر استان گیلان فعالیت دارد در گفت و گو با ایسنا مازندران  می گوید: از بدو کار در سال 86 با وجود این که توریستی بودن یکی از فاکتورهای مهم نوشهر بود در عملکرد توریست بسیار مطالعه شد و نخستین گام در این مقوله ساماندهی مجموعه سیترا بوده است.

وی اضافه می کند: در حال حاضر"سیترا" یکی از مجموعه های بزرگ تفریحی، توریستی شمال کشور محسوب می شود و به عنوان یک منطقه نمونه گردشگری به ثبت رسیده است. 

امانی با اشاره به همراهی خوب اعضای شورای دوره سوم نوشهر در زمان تصدی وی به عنوان شهردار نوشهر یادآور می شود: امروز مجموعه سیترا را که به عنوان مرکز تجمع توریست تعریف شده است همه کشور می شناسند و از سویی دیگر به واسطه این که در شهرداری ها باید به دنبال درآمد پایدار باشند، یکی از مصادیق درآمد پایدار همین مجموعه تفریحی، توریستی است. 

وی با بیان این که نوشهر شهری توانمند در حوزه اقتصاد است خاطرنشان می کند: برای توسعه اقتصادی در نوشهر اقدامات ساخت مجتمع تجاری "همافران" را  آغاز کردیم؛مکان فعلی مجتمع در گذشته آتش نشانی و پارکینگ خودروهای شهرداری بود که در ابتدا در کمربندی قطعه زمینی جهت ساخت آتش نشانی خریداری و این آتش نشانی با افق آینده و حتی مرکز آموزش جهت بهره برداری علمی در آینده احداث شد.  

*مجتمع تجاری همافران در ادامه از مسیر خود خارج شد  

شهردار سابق نوشهر با اشاره به این که هدف بر این بود که با پیش فروش مجتمع بدون مشارکت بخش خصوصی مجموعه  هما فران ساخته شود تا سود آن به خود مردم برگردد اظهار می کند: در این راستا 50 واحد این مجتمع  پیش فروش شد و با پول 50 واحد اسکلت و دیوارها و فوندانسیون به پایان رسید اما درگذر زمان و شهرداران بعدی کار از مسیر خود خارج شد و به سمت مشارکت پیمانکار رفت و هنوز هم متاسفانه مورد بهره برداری قرار نگرفته است. 

 

امانی با بیان این که این مجموعه می تواند مرکز ثقل اقتصاد نوشهر باشد خاطرنشان می کند: توریستی که به شهر می آید نیاز دارد تا پولش را جایی خرج کند و بهترین مکان همان مجتمع "همافران" می توانست باشد. 

وی با بیان این که معضل کلی کشور زباله است و در این راستا و رفع آن نخستین نیروگاه تبدیل زباله به برق در زمان شهرداری اینجانب عملیاتی شد می گوید: برای احداث پروژه مشکل زمین وجود داشت،اما با همکاری منابع طبیعی کوه را کندیم و به جای آن نیروگاه  احداث شد که بزودی مورد بهره برداری قرار می گیرد. 

*اسکله دریایی  نوشهر به فراموشی سپرده شد 

امانی می گوید: برنامه ریزی هایی صورت گرفت تا سنگ هاییکه در پروژه  نیروگاه زباله برداشت شد طی هماهنگی با سازمان بنادر در دریا اسکله ای با رویکرد جذب توریست با امکانات و قابلیت بالا احداث شود که این پروژه با 850 متر در دریا گسترش داشت؛ متاسفانه در دوران شهرداران بعدی این سنگ ها برای کار دیگر توریستی استفاده و اسکله دریایی به فراموشی سپرده شد. 

وی با بیان اینکه نخستین پارکینگ طبقاتی مازندران در دوران تصدی گری اش در پست شهردار نوشهر با ظرفیت 350 خودرو کلنگ زنی شد یادآور می شود: در فاز نخست 120 خودرو و در فاز دوم مابقی خودروها پیش بینی شد که حتی زمین فاز بعدی را نیز تملک کردیم اما آن طور که باید این کار ادامه نیافت؛ زیرا در طبقه ششم پارکینگ، شهر بازی الکترونیک برای سنین نوجوانان جوانان و بزرگسال پیش بینی شده بود تا بتوانند از امکانات تفریحی توریستی آن بهره برداری کنند که این پروژه نیز ادامه نیافت و تنها از فاز نخست پارکینگ استفاده می شود. 

*پارک جنگلی که مورد استفاده قرار نگرفت 

شهردار سابق نوشهر تملک زمینی در ضلع جنوبی شهر در قالب پارک جنگلی را در دوره سوم شورا یکی دیگر از کارهای ماندگار شهرداری عنوان کرده و خاطرنشان می کند:پارک جنگلی  مورد تصویب قرار گرفت و زمین از منابع طبیعی تملک  و حتی سرویس های عمومی برای آن در نظرگرفته شد اما در دوره های بعدی شهرداران به سمت این پروژه بزرگ نرفتند و  این طرح راکد ماند. 

امانی می گوید: توریست صبح به دریا نمی رود، بلکه عصر و شب دریا را مدنظر قرار می دهد و صبح باید برای توریست جایی پیش بینی کرد؛ بهترین فضایی که می توانست پیش بینی شود،این پارک جنگلی بود که می توانست نقطه عطفی در حوزه گردشگری و اقتصاد شهر باشد. 

وی با اشاره به اختصاص فضای سبز شهرداری برای استفاده عموم در قالب بوستان ولایت در زمان شهرداری خود تصریح می کند:این پروژه باعث شد رودخانه کنار بوستان کارکرد بهتری داشته و مکانی برای تفرج باشد. 

شهردار سابق نوشهر احداث سه قطعه پل بزرگ در کورکرودسر و خیابان شهید کامران اسلامی ، ساماندهی خیابان شهید کریمی به طول چهار کیلومتر که سال ها رها شده بود  را یکی از پروژه های مهمی زمان شهرداری خود دانست. 

*برگزاری 6 دوره جشنواره سبزینه و ثبت ملی آن 

امانی برگزاری 6 دوره جشنواره سبزینه در ایام نوروز را یکی از برنامه های ماندگار شهرداری عنوان کرد و گفت:این جشنواره  با برنامه های شاد و متنوع  در اذهان مردم نوشهر و مسافران سایر شهرها مانده است که ثبت ملی شد اما متاسفانه بعد از آن ادامه نیافت. 

*دل مردم نوشهر شکسته است 

شهردار سابق نوشهر در ادامه با بیان این که بزرگ ترین دغدغه شهری نوشهر امروز بدست آوردن دل مردم است ابراز می کند:شهرداری نوشهر را در سال 86 که تحویل گرفتم سه میلیارد و 300 میلیون تومان بودجه و 700 میلیون بدهی داشت اما در سال 92 با بودجه 26 میلیاردی آن را به شهردار بعدی واگذار کردم. 

وی بدون اشاره به بدهی فعلی شهرداری نوشهر می گوید: آن شهرداری پویا امروز تبدیل به یک اداره راکد شده ،اولویت شهرداران باید در درجه اول خدمت به مردم باشد. 

امانی با بیان این که مشکل نوشهر امروز بحث مالی شهرداری است که باید با مدیریت اصولی سیستم مالی شهرداری را به ریل واقعی برگرداند یادآور می شود: با این همه ظرفیتی که در نوشهر وجود دارد حق این شهر نیست که این گونه در حوزه مالی بدهی داشته باشد.

16-04-1397, 20:46
بازگشت