حرف شمال_ علی اصغر خاکپور رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان نور گفت: مرد ۵۵ ساله روستایی در ارتفاعات بخش بلده این شهرستان به هنگام چیدن قارچ کوهی درگذشت.
وی افزود: گزارش مفقود شدن این مرد ۵۵ ساله صبح جمعه اعلام و نیروهای عملیاتی از پایگاه امداد و نجات کوهستان جمعیت هلال احمر با همکاری گروههای محلی عازم مناطق کوهستانی مرتعی لاشید بلده شدند.
خاکپور گفت: چهار نفر برای چیدن قارچ به این منطقه کوهستانی میروند که به گفته دیگر همراهان فرد متوفی در حین چیدن قارچ کوهی از گروه جدا میشود و متاسفانه در مسیر جان خود را از دست میدهد.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان نور با بیان اینکه نیروهای عملیاتی پایگاه کوهستان امداد و نجات بخش بلده عصر جمعه ۱۲ اردیبهشت جنازه این مرد را در منطقه کوهستانی لاشید یافتند، ادامه داد: علت اولیه فوت این مرد سکته قلبی گزارش شد.
با فرا رسيدن فصول بهار و آغاز بارندگي ها تعدادي از گونههاي سمي قارچ در برخي نقاط كشور شروع به روييدن ميكند.
گفته مي شود در جهان بيش از ۵هزار گونه قارچ وجود دارد كه حدود ۱۰۰ گونه از آن براي انسان سمي است.
اين روزها اگر براي تفريح به مناطق جنگلي يا كوهستاني سفر كنيد حتما افراد بومي را خواهيد ديد كه مشغول جمع آوري قارچ هاي طبيعي هستند.
قارچ هايي كه در مقايسه با انواع صنعتي بافت گوشتي تر و مزه بهتري دارند و به دليل آن كه در دامن طبيعت به دور از هرگونه مواد شيميايي و كود رشد كرده و با آب باران پرورش مي يابد خواص چشمگيرتري دارند.
بنابر اظهارات كارشناسان ، قارچهاي سمي از لحاظ ظاهري شباهت زيادي به قارچهاي خوراكي دارند و تشخيص آنها، توسط افراد عادي ميسر نيست، به همين دليل امسال با تعداد زيادي از اينگونه مسموميتها در سطح كشور مواجه هستيم.
گرچه مسئولان و كارشناسان تاكيد فراواني داشتند كه به هيچ وجه قارچهاي خودرويي كه در دشتها و جنگلها ميرويد را مردم مصرف نكنند
ولي باز هم عده اي از هموطنان با مصرف اين نوع قارچ جان خود را ز دست دادند چرا كه اينگونه قارچها، در اثر پختن، كبابي و يا آب پز كردن، بازهم سمي ميمانند و مواد سمي آنها تخريب نميشود.