حرف شمال/ حسن قمی نجارده*: عصر یک روز داغ تابستان، ساحل سیترای نوشهر؛ میگویند طرح نمونه سالمسازی دریا است اما قدم زدن روی ماسههای این ساحل، بیبرنامه و سرگردانی دستگاههای مختلف را در آن هویدا میسازد.
در مسیرهای منتهی به این ساحل، نیروهای مختلف انتظام و امربهمعروف حضور دارند که اولین کار این گروهها، تذکر لسانی به افراد بدحجاب است که با پوششهای نامناسب، سگ گردانی و غیره وارد ساحل میشوند. با ورود به ساحل، آنچه بیش از همه هویدا است، بیبرنامگی و سرگردانی بخشهای مختلف است، بهگونهای که خودشان هم ماندهاند چه کنند!!
ویراژ موتورکراس ها در ساحل سیترا امان مسافران را هم بریده است و نوجوانان از قسمت ساحل برای کورس بهره میبرند و کسی هم نیست جلوی آنها را بگیرد.
در وسط ساحل، ساختمان فرسودهای وجود دارد که قدمت ساخت آن کمتر از ۱۵ سال است و این ساختمان لحظهبهلحظه در حال ویرانه شدن و سقوط است و میلهگردهای ستون آن را بهراحتی میتوان شمارش کرد.
واقعاً نمیدانیم متولی ساماندهی و جلوگیری از ورود بانوان به این محیط کدام ارگان و نهاد است؟!
یک عضو در ستاد امربهمعروف و نهی از منکر که چند لحظهای با ما همقدم میشود، از حضور بانوان در شناگاه مردان اظهار نگرانی میکند و میگوید: واقعاً نمیدانیم متولی ساماندهی و جلوگیری از ورود بانوان به این محیط کدام ارگان و نهاد است.
۹۵ طرح سالمسازی دریا در مازندران برپاشده است و وضعیت دیگر طرحها ازجمله ساحل فرحآباد نیز فرق چندانی با ساحل سیترای نوشهر ندارد و مشکلات هر دو طرح مشابه است.
برای پیگیری مشکلات مربوط به طرحهای سالمسازی دریا با عیسی قاسمی طوسی مدیرکل اجتماعی استانداری مازندران همصحبت شدیم و وی میگوید: بیش از ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی داریم اما هیچ منابعی هم در ساحل نداریم و حتی دو ماهی است که پرداخت حقوق ناجیان با تأخیر مواجه شده است.
وی درباره حضور بانوان در شناگاه های مردانه در طرحهای سالمسازی دریا با انتقاد از این مسئله گفت: در محدوده طرحهای سالمسازی دریا، مدیران طرحها موظف هستند تا نظارت و پیگیری لازم داشته باشند و هرچند کنترل در این طرحها سخت است و نیاز به نیروهای زیادی داریم.
قاسمی طوسی وعده داد تا برای رفع مشکلات در طرحهای سالمسازی دریا نظارت و پیگیری لازم صورت گیرد.
وضعیت نابسامان حجاب و عفاف در سواحل مازندران و آسیبهای ناشی از آن مایه انتقاد مسئولان استان هم شده و بارها و بارها در محافل مختلف نسبت به آن تذکر دادهشده است.
حجتالاسلام ناصر شکریان مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: مازندران قطب گردشگری ایران اسلامی است و باید نهادهای فرهنگی به وضعیت سواحل استان اهتمام جدی داشته باشند.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان ضمن اشاره به توریست بودن این استان و وضعیت ناهنجار سواحل تصریح کرد: باید از همه ظرفیتهای موجود در کشور بهمنظور گسترش عفاف و حجاب در جامعه اسلامی استفاده کرد و برای سواحل نگرانکننده مازندران هم باید همه دستگاههای اجرایی و فرهنگی ورود جدی داشته باشند.
آیتالله نورالله طبرسی نماینده ولیفقیه در مازندران از وضعیت نابهنجار و آسیبهای اجتماعی در سواحل مازندران انتقاد کرد و با عنوان اینکه ساماندهی نشدن مسئله دریا برای فرهنگ مازندران مضر است گفت: این در حالی است که مردم استان از فرهنگ غنی و بالایی برخوردار است.
وی بابیان اینکه وضعیت فرهنگی، امنیتی و نظارتی ساحل با توجه ملی رفع میشود، گفت: یکی از دغدغههای اساسی مازندران که منجر به آسیبهای اجتماعی میشود، حوزه ساحل است.
آیتالله طبرسی با عنوان اینکه مسافران و گردشگران خارجی به ساحل استان سفر میکنند یادآور شد: شاهد حضور گردشگرانی از استرالیا نیز در سواحل استان بودهایم.
امامجمعه ساری، از اعتیاد بهعنوان یک بلای اجتماعی عام یادکرد و گفت: در مازندران سالانه بیش از ۱۲ میلیون مسافر به استان مازندران سفر میکنند و لازم است به حوزه اجتماعی و ساحل دریا توجه شود.
مازندران بیش از ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی دارد و طبق آمار سالانه ۹۰ درصد گردشگران استان برای دیدن دریا به استان سفر می کنند، از این رو تامین زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز در سواحل و توجه ملی به آن از ضرورت ها به شمار می رود./*صاحب امتیاز و مدیرمسوول