صفحه نخست | آقای وزیر/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساز خودش را میزند!!

آقای وزیر/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساز خودش را میزند!!

حرف شمال/*محمدصفر لفوتی :  دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی از جمله وزرای خوشنام کابینه تدبیر و امید است.  اقدامات و فعالیت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دوره وی بویژه با طرح تحول سلامت که با رهنمودها و مدیریت دکتر انوشیروان محسنی بندپی اجرا شد، بارقه های امید را در میان خانواده های ایرانی برای ارتقای سطح درمان و بهداشت در کشور ایجاد نموده است.

با این وجود به نظر می رسد همکاران وی در بدنه مدیریتی و اجرایی بویژه در استانها متناسب با آهنگ خلاقیت و روزآمدی وزیر حرکت نمی کنند و عمده اقدامات و فعالیت ها به برنامه های اعلامی و متمرکز وزارتخانه محدود شده است و لااقل خبری از ارتقای شاخص های توسعه خدمات بهداشتی و درمانی بویژه در شهرها و مناطق کمتر برخوردار و نابرخوردار در مناطقی مانند غرب مازندران منعکس نشده است. و چنین به نظر می رسد که هنوز شاخص های توسعه ای در مناطقی که از حیث دارا بودن امکانات و شاخص های سلامتی و بهداشتی در مضیقه بوده اند تغییر چندانی نکرده و جابجایی خاصی در رتبه بندی این مناطق از این نظر انجام نشده  و همچنان شاخص هایِ توسعه خدمات بهداشتي و درماني بصورت متوازن ميان مناطق و نواحي جغرافيايی توزيع نشده است!!
چندی پیش در  گفتگوی ویژه خبری با حضور دکتر مردانشاهی ،  زیرساخت های درمانی غرب استان ، مورد بررسی قرار گرفت ! پس از این برنامه ، تماس های فراوان از سوی شهروندان عزیز شهرهای مختلف غرب مازندران ، بویژه شهرستان های نوشهر،چالوس و کلاردشت با دفتر مرکزی حرف شمال گویای خشم اهالی این خطه ، از عدم ارائه توضیحات درست و منطقی توسط معاونت دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود! شهروندان معتقد بودند که عکس گفته های آقای معاون ، تغییر چندانی در شاخص های توسعه خدمات بهداشتی و درمانی غرب مازندران رخ نداده است!! و از طرفی برخی آمارهای ارائه شده از وضعیت بهداشت و درمان ، کاملا وارونه و اشتباه ؛ و مشخص نیست بر چه اساسی اینگونه با آمار و ارقام بازی شده است!! چرا که فراموش نکرده ایم مقام معظم رهبری در سخنان اخیرشان ، تغییر آمار را ، هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ قانونی حرام و ممنوع دانسته اند!! اگر مردانشاهیِ بهداشت و درمان مازندران ، همانند ریاست دانشگاه ، مردانه در تک تک مراکز درمانی غرب مازندران حضور بیابد ، بدون شک عدم رضایتمندی شهروندان در این بخش را حس خواهند نمود! ولی اگر بر پشت میز بنشینند و به آمار ارائه شده از سوی مدیران خود بسنده کنند همه جا را گل و بلبل خواهند دید!!

 

مانده ایم که آیا واقعا جناب آقای مردانشاهی ؛ اطلاع ندارند که بیمارستان نوشهر با توجه به حدود ۳۰۰ بیمار دیالیزی و کلیوی مربوط به مناطق نوشهر و کجور، بعلاوه ی بیماران شناور ،  با پنج تخت دیالیزی فرسوده و دستگاه های اسقاطی ، که هر لحظه ممکن است در زمان سرویس دهی ، قطع و ازکار افتاده شود، مشغول ارائه خدمات میباشد؟! برخی از تماس گیرندگان ، شاکی بودند که چرا در زمان گفتگوی خبری به سوال شهروندان مبنی بر اینکه بیمارستان نوشهر دارای تجهیزات و دستگاه و نیروی متخصص رادیولوژیست نیست؛ پاسخی هرچند بی نتیجه داده نشد؟!

آیا ایشان میدانند جمعیت تحت پوشش درمانی شهرستان کلاردشت ۳۵ هزار نفر است که اگر بعلاوه ی جمعیت شناور و مسافر گردد این آمار شاید بیشتر از صدهزار نفر شود؟ معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران خبر دارد بیمارستان کلاردشت دارای متخصص زنان نیست؟! ایشان صحبت از آمار ده هزار نفری زایمان طبیعی میکنند در حالیکه هیچ اشاره ای به زایمان سزارین بیش از 95 درصدی بخش خصوصی؛ آنهم با هزینه های گزاف نداشته اند ! معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران یا واقعا از این وضعیت و تعداد زایمان های استان  اطلاعی ندارند و یا این آمار در نزد ایشان از درجه اهمیت بسیار کمی برخوردار است؟!!

جناب آقای دکتر مردانشاهی ؛ آیا میدانید که بیمارستان های غرب استان ، از جمله بیمارستان کلاردشت ، چند روز درماه را از عدم حضور متخصص بیهوشی، اطفال، جراح و داخلی رنج میبرند؟! آیا از امکانات موجود جراحی این بیمارستان ها مطلع هستید؟!

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران خبر دارد که بیمارستان آیت الله طالقانی (ره) شهرستان  چالوس با وجود اینکه تازه تاسیس است از چه امکاناتی برخوردار نیست و شهروندان چالوسی و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی از نبود تجهیزات درمانی و دستگاه های پیشرفته و  عدم حضور برخی متخصصین عذاب میکشند ؟!

آیا می دانید شهروندان شهرهای غرب مازندران بویژه نوشهر و چالوس و کلاردشت  از نبود مدیریت و نظارت مناسب بهروری از امکانات حداقلی و عدم سیستم صحیح ارجاع عذاب میکشند و برای انتقال بیماران به مراکز درمانی بهتر و مجهزتر مرکز استان چه مشقاتی را متحمل می گردند؟!

معاونت محترم درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در قسمتی از سخنانشان فرموده اند در طرح تحول سلامت هزینه های درمانی مردم کاهش یافته و تمامی خدمات و سرویس های درمانی از جمله اسکن ، سونوگرافی ،رادیولوژی ، آزمایش و ..در داخل بیمارستان و با نرخ بیمه سلامت انجام می پذیرد و بیمارستان ها مکلف به انجام این سرویس حتی درصورت خراب بودن دستگاه بیمارستان و با هزینه خود بیمارستان در  بیرون  هستند و بیمار نباید هزینه ای پرداخت نماید!!

واقعا چه سخنان رویایی!! آقای دکتر مردانشاهی ؛ بد نیست که بدانید مردم همچنان در صف های طولانی نوبت گیری در مطب های دولتی هستند!  یک مورد ، فقط یک مورد را محض رضای خدا و برای اطلاع ما رسانه نگاران و آگاه سازی بیماران و شهروندان اعلام کنید که کی و در کجا  و هزینه های کدام بیمار توسط بیمارستانی که دارای تجهیزات خراب است ، پرداخت شده است؟! لطفا اعلام بفرمایید کدام بیمارستان دولتی به علت نبود امکانات و تجهیزات ، هزینه انجام شده ی بیمار در بخش خصوصی را پرداخت نموده است؟!

حتما بهتر از نگارنده میدانید که یکی از مهمترین شرح وظایف معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ، نظارت بر چگونگی ارائه خدمات درمانی و افزایش کیفیت آن است! در دولت تدبیر و امید منابع مالی فراوانی در راستای اصلاح هتلینگ بیمارستانی و خرید تجهیزات پزشکی و کاهش هزینه های درمانی شکل گرفت ، اما متاسفانه نه تنها در کیفیت ارائه خدمات درمانی ، کمترین بهبودی را نمی بینیم! بلکه حتی پرسنل زحمت کشِ درمانی هم باتوجه به تلاش در خور توجه ، از انگیزه بسیار پایینی برای انجام وظایف سازمانی خود برخوردارند!

شاید بیمارستان های بسیاری از شهرهای  دیگر استان ها هم ، در بعضی از رشته ها با کمبود پزشک و کادر درمانی مواجه باشند ولی بر اساس یک برنامه مناسب توانسته اند کمبودهایشان را پوشش دهند؛ اما متاسفانه با توجه به هزینه های فراوانی که در حوزه درمان استان مازندران انجام گرفته ؛ عدم وجود برنامه مدون برای  بهره مندی از همین اندک داشته هایمان باعث شده که نه تنها خدمات مطلوبی ارائه نگردد بلکه بیماران راهی دیگر شهرها و استان ها بویژه پایتخت کشور شوند و هزینه های بسیارگزافی به سبد بهداشت و درمان خانواده اهالی غرب مازندران اضافه شود!  و این حس تداعی گردد که حرکت مفیدی در راستای افزایش بهبود خدمات درمانی صورت نپذیرفته است!

ناگفته نماند بدون شک نمایندگان محترم مردم شریف شهرهای غرب مازندران در مجلس شورای اسلامی ، بویژه آقای حاج قاسم احمدی لاشکی نماینده پرتلاش شهروندان فهیم نوشهر ، چالوس و کلاردشت که همیشه پیگیر مشکلات بهداشت و درمان هستند ، گواهان خوبی بر این ادعاها می باشند ، چراکه ایشان و همکارانشان بهتر از ما رسانه نگاران از شکواییه ها گله های مردم شکیبای  دیار غرب مازندران و موکلین عزیز خود مطلعند!

ضمن اینکه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این انتظار میرود تا همچون گذشته ، چالش ها و نواقص درمانی غرب مازندران را بررسی و با هم افزایی لازمه در جهت ارتقای امکانات و منابع ، اقدام مفید و ارزنده داشته باشند ؛ امیداست معاونت محترم درمان دانشگاه علوم پزشکی استان نیز همانند ریاست دانشگاه جناب دکتر جانبابایی که همواره به غرب مازندران سرکشی و نظارت دارند ، کمی واقع گرایانه تر به مشکلات بنگرند و  فقط به آمار و ارقام ها اکتفا نفرماید و با حضور فیزیکی خود در مراکز درمانی و بیمارستان ها و گفتگو با بیماران و خانواده های آنان و نیز کادر درمانی ،  از نزدیک معضلاتی را که سالیان درازیست اهالی شریف و فهیم و البته صبور غرب استان بویژه شهرستان های نوشهر و چالوس و کلاردشت با آن دست و پنجه نرم میکنند را لمس نموده و حتی بقول عزیزی با نیت گرفتن عکس یادگاری هم که شده ! فکری برای برون رفت ازاین همه کمبود و عدم بهبود کیفیت در ارائه خدمات درمانی و بهداشتی کنند و گره کور آن را بگشایند! ان شاء الله که صدای اعتراض به حق شهروندان شهرهای غرب استان مازندران شنیده شود؛ اگر بشنوند و بیاندیشند و راه فرار به جلو را برنگزینند!!
*سردبیر

10-12-1395, 00:46
بازگشت