Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/harfeshomal/public_html/engine/classes/jdatetime.class.php on line 445 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/harfeshomal/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 211 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/harfeshomal/public_html/engine/modules/sitelogin.php on line 103 نسخه قابل چاپ > امان از خاک حاصل خیز شورا!

harfeshomal News Agency
حرف شمال

اخبار ویژه / نظرگاه / اجتماعی / فرهنگ و هنر / سیاسی / ورزش / انتخابات
نسخه چاپی
کد خبر : 649
8-02-1403, 03:01
شگفتی عجیب در فهرست کاندیداهای شوراها
امان از خاک حاصل خیز شورا!

گویا آب و خاک شوراهای شهر کیفیت خوبی دارد! که دوستان این چنین میل به حضور و برداشت از ثمرات ناتمام آن دارند وگرنه چه دلیلی داشت که این چنین برای حضور در آن دست و پا بزنند و آسمان و ریسمان به هم ببافند!!

حرف شمال/ محمدصفرلفوتی* : با آغاز سال جدید، کم، کم می بایست خود را آماده شرکت در دو انتخابات پیش رو کنیم. انتخاباتی که باید برای دو جایگاه مهم در زندگی روزمره هر فرد ایرانی تعیین تکلیف نماید. اولی انتخابات ریاست جمهوری که برای کل کشور و سیاست های آینده ایران بزرگ بسیار حساس و پر اهمیت است. در جایگاه دوم اما انتخابات شورای شهر قرار دارد که در این دوره به امری بسیار مهم، هم برای مردم و شهرها و افکار عمومی تبدیل گشته و هم برای جریانهای سیاسی از اهمیت بالایی برخوردار گشته است!
آن چه که باعث شد از انتخابات بنویسم; نه انتخابات ریاست جمهوری! بلکه انتخابات شورای شهر و احساس تکلیف جمعیت انبوهی از افراد سرشناس برای حضور در آن است!
وقتی به اسامی افرادی که برای کاندیداتوری شورای شهر ثبت نام کرده اند نگاهی می اندازیم دچار شگفتی عجیبی می شویم. اسامی مشهوری که بسیاری از آن ها هنرمند, ورزشکار و یا آقازاده و برادر و برادرزاده هستند!! این اتفاق نیز تنها معطوف به تهران نیست و در تمام کشور رخ داده است.
سوالی که در اولین نگاه به ذهن خطور می کند این است که مگر در شورای شهر چه خبر است که تمام این افراد حاضر می شوند حرفه اصلی خود را رها کنند و در انتخابات شورای شهر شرکت کند؟! اگر بگوییم شهرت، که بسیاری از ورزشکاران حتی در سطح بین المللی نیز در رشته خود شهرت قابل توجهی دارند و نیازی به مشهور شدن آن هم به واسطه شورای شهر ندارند. هنرمندان نیز به همین ترتیب؛ چه نیازی به حضور در جایگاهی دارند که خود دائما به آن نقد وارد می کنند؟!
قضایای ساختمان پلاسکو یادمان نرفته است که بیشترین انتقاد از متخصص نبودن اعضای فعلی شورای شهر بود. حال چه رخ داده است که این افراد فکر کرده اند خود تافته ای جدا بافته از دیگران هستند و در این عرصه حضور پیدا کرده اند؟! البته که حضور افراد مشهور تنها به ورزشکاران و هنرمندان خلاصه نمی شود و وعاظ معروفی نیز برای این انتخابات ثبت نام کرده اند! علاوه بر همه عناوین قبلی و افرادی که در زیر گروه های ذکر شده قرار دارند و ثبت نام کرده اند,  آقازاده ها و برادرها و برادرزاده های فراوانی که به واسطه شهرت پدرانشان و برادران و عموهایشان و مسئولیت هایی که بر عهده داشته و دارند در انتخابات شورای شهر حضور پیدا کرده اند نیز جالب است!
چه چیزی باعث شده است که همه این افراد فکر کنند باید در شورای شهر حضور بیابند؟! یک ورزشکار که اتفاقا رشته تحصیلی اش نیز تربیت بدنی است تا چه حد می تواند به بهبود اوضاع شهرها کمک نماید؟! در تمام این سال هایی که ورزشکاران برای انتخابات شورای شهر اعلام حضور کرده اند چند نفرشان رشته تحصیلی متفاوت از سایرین داشتند و اقتصاد و یا علوم سیاسی و عمران خوانده که حضوری تاثیرگذار در شورای شهر داشته اند؛ سایرین خود بگویند چه می توانند بکنند؟! آیا تخصصی دارند که به کار بیاید یا تنها شهرت دارند و به قول خودشان احساس تکلیف کرده اند؟!!
جماعت هنرمند نیز بدتر!! چرا یک هنرمند موفق نباید به رشته خود ادامه دهد و به شورای شهر بیاید؟! چه چیزی در شورای شهر تا این حد برای هنرمندان جذاب است؟! وضعیت وعاظ نیز بهتر نیست! آیا تنها ، مخاطب تلویزیونی داشتن و دغدغه مند بودن کافی است تا شاهد حضور ایشان باشیم؟! یعنی پایگاه اجتماعی منبری و تلویزیونی باعث می شود که یک فرد فکر کند چون احتمال رای آوردنش وجود دارد, می بایست در انتخابات حضور پیدا کند؟!
تنها گروهی که حضورشان توجیه پذیر است آقازاده ها و یا برادرزاده ها و برادرهایی هستند که تحصیلات عالیه دارند و می توانند از تخصصشان برای راهبرد کار شورا بهره ببرند. ایشان اگر از تحصیلاتشان واقعا در راستای اهداف عالیه استفاده کنند, حضورشان بسیار هم مثمرثمر خواهد بود که البته این هم مورد انتقاد خیلی ها می باشد و میگویند این دسته از افرادهم اگر دارای تحصیلات عالیه مربوط به شهر و عمران و برنامه ریزی مدیریت شهری باشند ، بازهم به خاطر معروفیت بستگانشان وارد عرصه شده اند و دربین آنها تعداد بسیار کمی وجود دارند که خودشان هم دارای سابقه مدیریتی و اجرایی و شهرت منهای پدر و برادر و عمو باشند!
از سویی دیگر میبینیم برفرض مثال فردی دارای تحصیلاتی است که آن رشته و علم بسیار ویژه و خاص میباشد و تعداد کمی در کشور این تخصص را دارند و اگر بخواهد مثمر ثمر واقع گردد و واقعا خدمتی داشته باشد باید در جایی کاندیدا شود که نیاز به تخصص و دانایی او وجود دارد! ولی میبینیم به دلیل قومیت گرایی و تجربه هایی که در چند دوره شوراها نشان داده متاسفانه هنوز بسیاری بر روی طائفه گری و قومیت آرای خود را به صندوق می اندازند ، مجبور شده اند به جای اینکه در شهر مورد نیاز به رشته تحصیلی اشان نام نویسی کنند ، به شهرهای همجواری که قوم و طائفه آنها سکونت دارند رفته و ثبت نام کنند و این یک آفت بزرگ است! آفتی که فرد کاندیدا خودش گرفتار آن نیست ولی به دلیل گسترش آن در بین مردم راهی ندارد! و باید با تمام توان با قومیت گرایی و طائفه گری در انتخابات ها مقابله کنیم تا چنین اتفاق هایی در دوره های بعد رخ ندهد و هرکسی در جای خودش قرار گیرد!
میل به قدرت رسیدن, مشکل فرهنگی همه چیز دان بودن,متخصص پنداشتن خود در همه زمینه ها و بسیاری موارد دیگر را می توان از عوامل اصلی حضور در انتخابات شورای شهر دانست. به غیر از آن اساسا همه افراد هنگامی که بیرون گود قرار دارند صحبت از فساد می کنند, اما معلوم نیست که بعد از تقلای فراوان و حضور در شورا, خود پرچم دار فساد اقتصادی و سیاسی می شوند یا خیر؟!
گویا آب و خاک شوراهای شهر کیفیت خوبی دارد! که دوستان این چنین میل به حضور و برداشت از ثمرات ناتمام آن دارند وگرنه چه دلیلی داشت که این چنین برای حضور در آن دست و پا بزنند و آسمان و ریسمان به هم ببافند. تنها می توان امیدوار بود که مردم بعد از تمام اتفاقاتی که رخ داد، انتخابی درست داشته باشند و نگذارند که هر کسی و با هر تخصص و حرفه ای در شوراها حضور پیدا کند!
*سردبیر
 



بازگشت

©2015 harfeshomal.ir All Rights Reserved