Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/harfeshomal/public_html/engine/classes/jdatetime.class.php on line 445 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/harfeshomal/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 211 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/harfeshomal/public_html/engine/modules/sitelogin.php on line 103 نسخه قابل چاپ > هفت خوان احیای باغ ملی ۳۳ هکتاری/ رامسر به یونسکو نمی رود

harfeshomal News Agency
حرف شمال

اخبار ویژه / خبر تاپ اصلی / کانال رویداد / اجتماعی
نسخه چاپی
کد خبر : 1003
31-01-1403, 15:23
هفت خوان احیای باغ ملی ۳۳ هکتاری/ رامسر به یونسکو نمی رود

پرونده احیای باغ ملی و ۳۳ هکتاری رامسر روی میز چند دولت باقی‌مانده و با آن که هرروز بر قطر آن افزوده می‌شود اما همچنان در ایستگاه اول قرار دارد. گویا قرار نیست طلسم احیای آن بکشند.

باغ ملی و ۳۳ هکتاری رامسر روبرو هتل رامسر احداث‌شده است و ازآنجایی‌که وسعت محوطه این باغ تاریخی حدود ۸۰ هکتار تعیین عرصه وحریم شده، درگذشته‌های نه‌چندان دور درختان میوه و سبزیجات متنوعی در آن کاشت می‌شده است.و این باغ به‌نوعی سوای آنکه گل سرسبد زیبایی‌های منطقه بود، نیاز غذایی هتل‌های آزادی فعلی رامسر را نیز تأمین می‌کرد.

تاکنون طرح‌ها و نسخه‌های زیادی برای احیای باغ ملی رامسر نوشته شده که یا اجرا نشده و یا ناقص اجراشده است و این وضعیت در حالی است که این باغ ملی جزو گزینه‌ها برای ثبت در فهرست میراث جهانی است.


بررسی پیشنهادهای شهرداری برای احیای باغ ۳۳ هکتاری


سیف اله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی مازندران می‌گوید: در جلسه ویژه احیای باغ ۳۳ هکتاری که با مسئولان شهرستان رامسر برگزار شد، پیشنهادهای شهرداری رامسر برای احیای باغ ۳۳ هکتاری، نحوه اجرای سنگفرش در بلوار معلم و روند ساخت سالن آمفی‌تئاتر هتل رامسر طبق ضوابط میراثی بررسی شد.
وی تصریح کرد: برای احداث پیست دوچرخه‌سواری در باغ ۳۳ هکتاری شهرداری رامسر پیشنهاد ۷ متر را عنوان کرد و نظر ما ۵ متر است که پس از تصویب اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کاشت گونه‌های گیاهی در باغ ۳۳ هکتاری مورد موافقت قرار گرفت افزود: زمین ۸ هکتاری در هیئت دولت مستندسازی و تصویب شد و در ۲/۵ هکتار از این عرصه موزه شمال و بازارچه صنایع‌دستی احداث می‌شود که ۸۰۰ میلیون تومان در حساب میراث برای این پروژه اعتبار وجود دارد.

سیف اله فرزانه گفت: باغ ۳۳ هکتاری طبق ضوابط میراثی احیا می‌شود.

همچنین محمد آزاد فرماندار رامسر نیز درباره روند احیای باغ ۳۳ هکتاری و روند ساخت مجتمع فرهنگی رامسر گفت: برای احیای باغ ۳۳ هکتاری پیرو سفر وزیر گردشگری به شهرستان رامسر دستورات لازم صادر و قرار شد روند ساخت مجتمع فرهنگی نیز از سر گرفته شود.

برای احیای باغ ۳۳ هکتاری پیرو سفر وزیر گردشگری به شهرستان رامسر دستورات لازم صادر و قرار شد روند ساخت مجتمع فرهنگی نیز از سر گرفته شودوی بابیان اینکه مجتمع فرهنگی رامسر موجود در باغ ملی به علت موانع میراثی ۱۸ سال نیمه‌کاره مانده است افزود: با تهیه طرح و طبق ضوابط میراثی روند ساخت مجتمع فرهنگی رامسر از سر گرفته می‌شود.

وی گفت: یک نماینده از سوی وزیر گردشگری به دلیل احاطه به ضوابط میراثی به شهرداری رامسر معرفی شد تا طرح احیای باغ زیر نظر ایشان اجرایی و هم‌زمان با طراحی و مشاور احیای باغ عملیاتی می‌شود.

فرماندار رامسر گفت: در پیاده‌روی بلوار معلم سنگفرش‌ها سبب نگرانی شهروندان شده بود که مقرر شد نسبت به تغییر سنگفرش به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری طرحی ارائه شود.
شهردار رامسر نیز درباره احیای باغ ملی رامسر بابیان اینکه عملیات احیای باغ ۳۳ هکتاری طبق ضوابط میراثی اجرایی می‌شود اظهار داشت: با توجه به شرایط نامطلوبی که در باغ ۳۳ هکتاری وجود دارد عملیات اجرایی احیای باغ در دستور کار قرار گرفت.


مصوبات خوبی برای احیای باغ ملی تصویب شد

وی تصریح کرد: طبق هماهنگی با میراث در فاز اول عملیاتی احیای باغ ۳۳ هکتاری مصوبات خوبی به تصویب رسید که پس از حضور کارشناس ارشد که از سوی میراث فرهنگی معرفی خواهد شد تعریف می‌شود.
شهردار رامسر گفت: در سال جاری ۴۰ درصد درختان در باغ ۳۳ هکتاری کاشته و بخش عمرانی آن در سال آینده عملیاتی می‌شود.

وی افزود: طبق شرایط میراث فرهنگی باغ به حالت اولیه خود برمی‌گردد و هیچ‌گونه دخل و تصرفی در باغ ۳۳ هکتاری نداریم.


رامسر به یونسکو نمی‌رود


تعلل در احیای باغ ملی رامسر و روند تدریجی تخریب آن، این اثر طبیعی را از گردونه ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو خارج خواهد کرد، سرنوشت نفرین‌شده باغ ۳۳ هکتاری رامسر در حالی است که باغ سی‌وسه هکتاری رامسر یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری کشور و غرب استان مازندران است. پس اگر به‌درستی و درجهت رفاه شهروندان و گردشگران به فضای آن توجه و رسیدگی می‌شد به‌طور یقین امروز شاهد ایجاد یک «پارک ملی» با کلیه امکانات مدرن شهری در محوطه آن بودیم که می‌توانست ضمن ایجاد اشتغال همچنین نیاز توریستی تفریحی مردم را به‌صورت ارزان و قابل‌دسترس برطرف کند و تحولات مثبتی را در منطقه به وجود آورد.

باغ سی‌وسه هکتاری در زمان پهلوی اول با مجموعه کاخ ساخته شد و بلوغ آن در دهه چهل‌تا پنجاه رخ داد که این مهم تا سال ۱۳۷۱ ادامه داشت و باغ چون نگینی بر تارک انگشتری رامسر می‌درخشید ولی از سال ۷۲ که شهردار و فرماندار وقت رامسر به دنبال ساخت بزرگ‌ترین پارک خاورمیانه در این باغ بودند پس از طی کش‌وقوس‌های فراوان، سرپرستی باغ به شهرداری محول شد و از سال ۷۳ افول و مرگ باغ سی‌وسه هکتاری رامسر اتفاق افتاد و پس‌ازآن نیز ۶ سال در اختیار سازمان میراث قرار گرفت اما بازهم اتفاقی نیفتاد و اکنون چشم به مصوبات شهرداری با میراث فرهنگی دارد تا این باغ از مخروبه شدن رهایی یابد./مهر 



بازگشت

©2015 harfeshomal.ir All Rights Reserved